Nu går jag snart i sommaren ut. Och stänger ned för säsongen. Det har dock hänt några trevliga saker som jag gärna delar med mig:

  • I en litterär tävling arrangerad av Norsk Litteraturfestival, norska Morgenbladet, danska Weekendavisen och svenska Aftonbladet har ”Stridens skönhet och sorg” nämnts som en av de tio bästa sakprosaböckerna som utkommit i Norden sedan 2000. Vilket givetvis känns fint. Se bland annat här och här.
  • ”Stridens skönhet och sorg” har även tilldelats ett av Kinas större litterära priser, nämligen Wenjinpriset. De som delar ut det är Kinas Nationalbibliotek, och det utdelas i tre kategorier: humaniora, populärvetenskap och barnböcker. Vet för tillfället inte så rysligt mycket mer. För den som kan läsa kinesiska, finns en presentation här. Och så här ser diplomet ut:

2018-04-24 11.09.47

Mina bokprojekt löper enligt plan: den nya versionen av ”Poltava” går av trycket i i oktober, och ”1918”, den avslutande delen av ”Stridens skönhet och sorg, kommer ut lagom till hundraårsminnet av krigsslutet, den 11 november.

Trevlig sommar!